Politica de Confidentialitate

Prezenta politica a fost redactata luand in considerare aspectele stabilite de prevederile legislatiei europene si nationale in vigoare, respectiv Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 79/2016 („GDPR”), Legea 190/2018 privind masurile de punere in aplicare a GDPR si/sau alte decizii pe care le poate emite Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in calitate de autoritate de supraveghere privind protectia datelor cu caracter personal.

Dezvoltarea continua a tehnologiei, modificarile serviciilor noastre sau situatia juridica, alte motive, pot necesita ajustari ale politicii noastre privind protectia datelor. Prin urmare, ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment aceasta declaratie privind protectia datelor si va cerem sa va informati in mod regulat despre starea actuala.

Urmatoarele date cu caracter personal sunt colectate de la dvs. in cadrul vizitarii magazinului Online si in urma colectarii acordului dvs. expres in scop de reclama/ publicitate/ marketing:

  • Generale: prenumele, numele, data nasterii (optional), sexul, adresa de livrare (domiciliul/ resedinta/ adresa de corespondenta), adresa de e-mail, numarul de telefon, vocea, credentialele de autentificare ca utilizator pe site, parola generata automat de sistem pentru crearea contului de client (in cazul comenzilor telefonice).
  • Date cu caracter personal privind practicile de cumparare, cum ar fi: data, localitatea si continutul cumparaturilor, marimea produsului, practicile de cumparare, interesele privind ofertele, clasificarea fortei de cumparare, precum si datele colectate prin aplicatiile descrise mai sus si prin persoana care prelucreaza comanda/ prestatorul. In cazul unei comenzi se stocheaza si adresa IP.

Scopurile si Temeiurile juridice ale prelucrarii datelor cu caracter personal:

  • Efectuarea comenzilor, telefonic sau online conform articolului 6 alineat 1 litera b) din GDPR.
  • Efectuarea de comunicari comerciale pe site-ul nostru - marketing direct, inclusiv prin evaluarea practicilor de click si cumparare, conform articolului 6 alineat 1 litera a) din GDPR. In cazul in care v-ati exprimat acordul pentru a primi comunicari comerciale de marketing direct, vom evalua istoricul cumpararii dvs. de produse, pentru a va oferi propuneri pentru alte produse asemanatoare. In plus, vom evalua informatiile privind vizitele dumneavoastra anterioare pe site-ul nostru. In acest mod, dorim sa intelegem si sa analizam mai bine necesitatile clientilor nostri. Instrumentele utilizate pentru acest lucru sunt prezentate in detaliu la Punctul 3 de mai jos, astfel incat dvs. sa va puteti face o imagine mai clara.
  • Realizarea de marketing direct, prin utilizarea mijloacelor de comunicare, respectiv email, in conformitate cu art. 6 alineat 1 litera a) din GDPR, cum ar fi pentru primirea de newsletter-uri si alte comunicari comerciale, pentru promovarea produselor si serviciilor.
  • Transmiterea anumitor comunicari, prin utilizarea mijloacelor de comunicare, respectiv e-mail in conformitate cu art. 6 alineat 1 litera a) din GDPR, pentru informarea sau invitarea dumneavoastra la evenimentele realizate.
  • Transmiterea anumitor comunicari, prin utilizarea mijloacelor de comunicare, respectiv e-mail in conformitate cu art. 6 alineat 1 litera a) din GDPR, pentru informarea sau invitarea dumneavoastra la evenimentele realizate de colaboratorii parteneri.

Garantarea sigurantei retelei si informatiilor

  • Pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice, utilizam Firewall-uri. In acest context sunt prelucrate datele cu caracter personal (adresa IP, momentul accesarii magazinului online), in conformitate cu art. 6 alineat 1 litera a) din GDPR.
  • De asemenea, prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru realizarea interesului legitim al operatorului de date sau ale unui tert, conform art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR.

In urmatoarele cazuri are loc o prelucrare a datelor pentru realizarea interesului legitim:

  • Verificarea si optimizarea procedurilor pentru analiza necesarului si contactarea directa a clientilor precum si masuri pentru managementul tranzactiilor si dezvoltarea in continuare a serviciilor si produselor;
  • Reclama pentru produsele proprii, evaluarea clientilor, cercetari de piata si sondaje de opinie. In masura in care dvs. nu ati refuzat utilizarea datelor dvs. conform art. 21 GDPR;
  • In cadrul procedurilor judiciare pentru apararea si revendicarea drepturilor legale;
  • Contactarea (de ex.: prin e-mail, telefonic, prin curier) pentru identificarea calitatii serviciilor si a satisfacerii clientilor;
  • Garantarea sigurantei retelei si informatiilor;
  • Pentru scopuri administrative necesare;
  • Prelucrarea in scopuri statistice.

Informatiile furnizate catre www.bestyle.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse conform legilor in vigoare.

Datele prelucrate:

Societatea noastra poate prelucra urmatoarele date cu caracter personal:

  • numele si prenumele
  • telefon/fax/email
  • adresa sau resedinta
  • imagini

In situatia in care nu sunteti de acord sau, dupa caz, va opuneti cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing direct sau pentru obtinerea opiniei dumneavoastra cu privire la serviciile si produsele oferite sau achizitionate, relatia contractuala dintre dumneavoastra si www.bestyle.ro nu va fi afectata in niciun fel, www.bestyle.ro urmand sa nu mai prelucreze datele dumneavoastra in aceste scopuri.

In cazul unei achizitii de marfa din magazinul nostru online (incheierea contractului) este necesara punerea la dispozitie a datelor dvs. cu caracter personal (in conformitate cu art. 6 alin. l lit. b) GDPR). In situatia in care datele nu sunt transmise Operatorului de date pentru realizarea acestui scop, Operatorul este in imposibilitate de a da curs solicitarii dumneavoastra de a achizitiona produse ce se comercializeaza in magazinul nostru online.

Consimtamantul nu este necesar in urmatoarele cazuri:

  • cand prelucrarea este necesara in vederea executarii unui contract sau antecontract la care persoana vizata este parte ori in vederea luarii unor masuri, la cererea acesteia, inaintea incheierii unui contract sau antecontract;
  • cand prelucrarea este necesara in vederea protejarii vietii, integritatii fizice sau sanatatii persoanei vizate ori a unei alte persoane amenintate;
  • cand prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului;
  • cand prelucrarea este necesara in vederea aducerii la indeplinire a unor masuri de interes public sau care vizeaza exercitarea prerogativelor de autoritate publica cu care este investit operatorul sau tertul caruia ii sunt dezvaluite datele;
  • cand prelucrarea este necesara in vederea realizarii unui interes legitim al operatorului sau tertului caruia ii sunt dezvaluite datele cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesul sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate;
  • cand prelucrarea priveste datele obtinute din documente accesibile publicului, conform legii;
  • cand prelucrarea este facuta exclusiv in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, iar datele raman anonime pe toata durata prelucrarii.

Scopul colectarii datelor este indeplinirea obiectului de activitate al societatii, respectiv comert, comert on-line, furnizare de bunuri si servicii. Furnizarea acestor date, necesare in vederea asigurarii acuratetii informatiilor si continutului documentelor intocmite in exercitarea activitatii societatii noastre, constituie o obligatie a clientului. Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii comenzilor.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari, cu consimtamantul clientului: persoanei vizate.

Autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari si in consecinta, nu va fi necesar consimtamantul persoanei vizate (de ex.: datele personale solicitate de instantele de judecata, procurori, organe de urmarire penala, daca sunt necesare desfasurarii unei anchete).

Masuri luate pentru asigurarea securitatii prelucrarii

www.bestyle.ro  ia toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

  • Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnati de conducerea societarii, fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola . Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
  • Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.
  • Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.
  • Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.